De manier waarop de speelruimte is ingericht, is niet alleen van invloed op de manier waarop kinderen samen, alleen of naast elkaar spelen, maar ook op de manier waarop kinderen de ruimten gebruiken en onderzoeken.
Kinderdagverblijf
De inrichting van een verticale groep (0-4 jaar) op een kinderdagverblijf vraagt om een andere inrichting dan bijvoorbeeld de baby- (0-2 jaar) of peutergroep (2-4 jaar). En ook de algemene ruimte heeft zijn eigen wensen, eisen en toegevoegde (pedagogische) waarde. Deze moet bij de inrichting niet vergeten worden.
BSO
Ook de inrichting van een buitenschoolse opvang (BSO) heeft weer andere eisen en wensen. Je wilt kinderen blijven uitdagen, maar ook de mogelijkheid beiden om zich rustig terug te kunnen trekken. BSO-tijd is immers vrije tijd. Wellicht is er behoefte aan een plek om huiswerk te maken, of even te chillen. Of hebben jullie spelcomputers, een keuken of juist veel knutselmaterialen. Alles vraagt om zijn eigen indeling van de ruimte.
IKC
Hebben jullie een IntergraalKindCentrum (IKC) en maken jullie gebruik van dezelfde ruimtes? In dat geval is niet alleen de ruimte, maar dus ook het tijdstip van gebruik belangrijk om mee te nemen in het ontwerp. Voor kinderen moet duidelijk zijn of zij op school zitten of (in hun vrije tijd) bij de BSO. Een flexibele inrichting kan in dat geval uitkomst bieden.
Inleven
Door mijn kennis en ervaring in diverse functies van de werkvloer tot manager, leef ik mij makkelijk in. Hierbij uiteraard rekeninghoudend met jullie pedagogisch kader, welbevinden van de kinderen, werkplezier medewerkers en de wettelijke regelgeving. Heeft de betreffende locatie wellicht een specifiek thema zoals antroposofie of natuurbeleving? Ook daarmee ben ik bekend en heb ik ervaring. Ik neem het dus direct mee in het ontwerp. Eventueel direct in combinatie met de buitenruimte van de betreffende locatie of groep.
Start deze week nog
Ook benieuwd naar de mogelijkheden van jullie locatie? Willen jullie de inrichting zo snel mogelijk optimaliseren voor de betreffende groep? Neemcontact met me op. Dan bespreken we het proces om te komen tot jullie ideale binnenruimte.
BSO Groepsruimte Flamingo
Opdracht om voor een buitenschoolse-opvang van 7 -12 jaar een fijne chill-ruimte te maken met verschillende hoeken. Hier kunnen de kinderen vanaf 7 jaar gamen, lezen, kletsen en spelletjes spelen. De ruimte creëert teven een thuisgevoel. De ruimte heeft daarnaast nog een andere functie. In de uren dat de BSO-kinderen niet aanwezig zijn, zal deze… Bekijk meer van dit project “BSO Groepsruimte Flamingo”
Interieur kinderopvang, Kinderopvang
Rustige huiselijke leefruimte BSO Berenkuil
Voor Buitenschoolse (BSO) Berenkuil was de opdracht om een rustige huislijke leefruimte te creëren waar verschillende leeftijdsgroepen van 4 t/m 12 jaar kunnen vertoeven. In deze opdracht is er gewerkt met duurzame, milieubewuste materialen. Er zijn natuurlijke kleuren gebruikt, zodat je echt in een bos verblijft en in een berenkuil vertoeft. De Berenkuil is gesitueerd… Bekijk meer van dit project “Rustige huiselijke leefruimte BSO Berenkuil”
Interieur kinderopvang, Kinderopvang
Interieurontwerp-styling binnenruimte peuteropvang in Raamsdonksveer
Opdracht: Een vrolijke peuterruimte met de trend van nu. Ruimte indelen zodat er verschillende speelhoekjes ontstaan.
Interieur kinderopvang, Kinderopvang
Interieurontwerp-styling binnenruimte peuteropvang en BSO 4-5 jarigen kinderopvang in Dongen
Opdracht: Maak van de ruimtes een natuurlijke en stoere uitstraling waar kinderen van 3 t/m 6 jaar kunnen spelen (peutergroep en BSO-kinderen).
Interieur kinderopvang, Kinderopvang
Interieurontwerp-styling binnenruimtes met themaruimtes BSO in Dongen
Opdracht: Maak een stoere buitenschoolse opvang (BSO) waar verschillende thema activiteiten kunnen plaats vinden.
Interieur kinderopvang, Kinderopvang
Interieurontwerp-styling binnenruimte 3 + groep kinderopvang in Dongen
Opdracht: Maak van de ruimtes een huiselijke uitstraling met speelhoekjes en neem de voorschoolse educatie mee in de ruimtes. Waar kinderen en hun ouders graag verblijven. Kernwoorden puur, duurzaam en rust.