Buitenspeelruimte kinderopvang in Gravenmoer

Buitenspeelruimte peutergroep in Dongen na oplevering

TUINONTWERP KINDEROPVANG

Willen jullie bij het kinderdagverblijf een uitdagende tuin? Of juist een rustige buitenruimte waar ook de allerkleinsten zich vrij kunnen bewegen? Neem contact met me op.

Bij de inrichting van een buitenruimte is de gebruiker bepalend, maar mogen we de pedagogische kwaliteit nooit uit het oog verliezen. Ook een babygroep (0-2 jaar) verdient een geschikte buitenruimte, maar de peuters van de peutergroep (2-4 jaar) hebben weer hele andere behoeftes. En wat denk je van de wensen van de tieners van de buitenschoolse opvang (BSO)? Of moeten jullie de buitenruimte wellicht delen met de school? Dit alles in één tuin inpassen vraagt om een uitdagend ontwerp. Door mijn ervaring hebben jullie hierin met PLATAAN12 een voorsprong.

Exterieur

Het begint vaak al met de buitenkant van het gebouw. Deze moet immers passen bij de gewenste uitstraling van de organisatie. Maar het gebouw moet ook passen in de omgeving en goed te onderhouden zijn. Tenslotte is de vind- en bereikbaarheid van de entree belangrijk. Allemaal randvoorwaarden die PLATAAN12 meeneemt in het ontwerp van de buitenruimte.

Buitenruimte

Bewegen en ontdekken zijn belangrijke functies van een buitenruimte. Dat kan met vrij spel, rennen, (op driewielers) fietsen, steppen, klauteren of wellicht met water, allemaal aandachtspunten die aan bod komen in het bespreken van de gewenste buitenruimte. Maar ook de veiligheid van de terreininrichting, de terreinafscheiding en de bereikbaarheid vanuit de groepen komt aan bod. Tenslotte bekijken we de behoefte aan zon- en schaduwruimte. Kortom, alle onderdelen worden meegenomen in een tuinontwerp bij PLATAAN12.

(Natuur-)beleving

Hebben jullie een wens voor een belevingstuin waar prikkelingen zijn van bijvoorbeeld geur, geluid of aanraking. Een blotevoetenpad of een moestuin wellicht? Ook deze wensen worden besproken en meegenomen in het tuinontwerp. Samen met het team bekijk ik hoe we voor iedere leeftijd een groene, veilige en uitdagende ontdektuin kunnen creëren waar de kinderen met plezier kunnen spelen.

Vandaag nog aan de slag

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van jullie locatie? Willen jullie de inrichting van de buitenruimte zo snel mogelijk aanpakken? Eventueel in combinatie met de binnenruimte van de betreffende locatie of groep. Neem contact met me op. Dan bespreken we de werkwijze om te komen tot jullie ideale buitenruimte.

Natuurlijke speelruimte in Raamsdonksveer

Natuurlijke speelruimte Raamsdonksveer

Natuurlijke speelruimte in Raamsdonksveer waar kinderen heerlijk kunnen vertoeven tussen al het groen. Klimmen, klauteren, glijden, verstoppen en zoeken naar nieuw… Bekijk meer van dit project “Natuurlijke speelruimte in Raamsdonksveer”

Buitenruimte kinderopvang, Kinderopvang

Buitenspeelruimte kinderopvang in Made

Buitenspeelruimte kinderopvang in Made

Buitenruimte met een natuurlijk uitstraling met speeluitdagingen waar jong en oud van kunnen… Bekijk meer van dit project “Buitenspeelruimte kinderopvang in Made”

Buitenruimte kinderopvang, Kinderopvang

Multifunctionele buitenruimte Stamerpsgat

Buitenruimte Stampersgat

Buitenspeelplaats voor kinderen in de leeftijd van 0- 12 jaar; Veel natuurlijke elementen, makkelijk in onderhoud, overzichtelijk voor medewerkers en waar kinderen veel kunnen ontdekken, beleven en… Bekijk meer van dit project “Multifunctionele buitenruimte Stamerpsgat”

Buitenruimte kinderopvang, Kinderopvang

Buitenspeelruimte kinderopvang in Gravenmoer

Buitenspeelruimte kinderopvang in Gravenmoer na

Opdracht. Geef het pand een goede PR-uitstraling en een buitenspeelruimte waar kinderen veilig kunnen spelen zoals fietsen, picknicken, zandbak, klauteren en zorg daarbij voor meer… Bekijk meer van dit project “Buitenspeelruimte kinderopvang in Gravenmoer”

Buitenruimte kinderopvang, Kinderopvang

Buitenspeelruimte peutergroep in Dongen

Buitenspeelruimte peutergroep in Dongen na oplevering

Een ontwerpplan voor een buitenspeelruimte voor peutergroep bij een… Bekijk meer van dit project “Buitenspeelruimte peutergroep in Dongen”

Buitenruimte kinderopvang, Kinderopvang