Ook altijd een kruidentuintje gewild?

Verse kruiden uit de tuin zijn heerlijk om mee te koken.

Maar misschien heb je wel de vraag, hoe maak je een kruidentuin?

Hebben ze zon of juist schaduw nodig?

Er is heus altijd wel een plekje vrij in je tuin.  Een plekje waar jij je favoriete kruiden neer kunt zetten of juist ophangen in de tuin.

Waar zet je je kruiden in de tuin?

(meer…)

2024-03-04T10:05:59+01:00

Tuin veranderen met het hergebruik van materialen en beplanting.

Hergebruik van materialen en beplantingJe bent handig en je wilt de tuin veranderen, maar dan wel met de huidige, goede materialen en planten. Hoe kun je dit het beste aanpakken om zodanig een andere tuin van te maken, terwijl je toch de meeste materialen hergebruikt? Er zijn talloze opties, maar wat past nu bij jouw levensstijl en je woning?  Een goed doordacht tuinplan is het halve werk en door hergebruik kostenbesparend, milieuvriendelijk en duurzaam. (meer…)

2024-01-09T13:14:49+01:00

Plataan12 als ‘ZZP-er in de spotlight’

Afgelopen week is het Ondernemersnieuws van Gemeente Drimmelen weer uitgekomen.

Met trots deel ik hier dat ik daar deze maand als ZZP-er in de spotlight sta.

Een klein stukje uit dit interview……

Caroline van Gennip Plataan12Caroline levert graag een goed en passend product aan haar klanten, waar de klant jarenlang van kan genieten. Klantvriendelijkheid, meedenken en persoonlijke aandacht staan bij haar hoog in het vaandel. Een uitgebreid intakegesprek zorgt ervoor dat het ontwerp uniek is en aansluit bij de persoonlijke wensen van de klant.’

 

 

Het volledige artikel kun je lezen via de website van Ondernemersnieuws Gemeente Drimmelen.

 

Nieuwsgierig wat ik voor jullie kan betekenen? Neem contact met me op.

2023-10-25T17:06:54+02:00

Najaar; tijd om na te denken over je tuin

De vakanties zijn helaas (bijna) voorbij, maar genieten van de tuin kan gelukkig nog een tijdje. Al maakt de tuin zich al een klein beetje op voor de naderende herfst.

Kijk nu eens kritisch rond in je tuin … wat wil je aanpassen aan de tuin? Nieuwe plantenborder? Andere indeling? Andere afscheiding? Vijver? Misschien wel een overkapping om toch in de herfst of het voorjaar droog te zitten?

Het najaar is juist een geschikte tijd om na te denken wat je wilt veranderen in je tuin, zodat je in het vroege voorjaar kan genieten van een fantastische tuin!

 

Wil je dat er iemand eens meedenkt of een nieuw beplantingsborder of tuinontwerp maakt?

(meer…)

2023-08-30T07:59:53+02:00

Hoe maak je een tuin senioren-vriendelijk?

Hoe maak je een tuin senioren-vriendelijk in TuinVakOnder de kop ‘Hoe maak je een tuin senioren-vriendelijk?’ ben ik pas geïnterviewd voor het vakblad TuinVak, vakinformatie voor uitvoerenden in de groene sector.

Ik heb hier op mijn website al eerder Tips voor senior vriendelijke tuin gedeeld. Dit artikel in TuinVak is hierop een mooie aanvulling.

 

Trots

Ik ben er trots op ik benaderd ben voor een artikel van mij en een medeontwerpster over seniorvriendelijke tuinen;  ‘Beide groenprofessionals ontwerpen geregeld tuinen voor senioren en weten precies waar een buitenruimte voor deze doelgroep aan dient te voldoen.’

Het hele artikel is te lezen op https://www.tuinvak.nl/nieuws/lees-gratis-tuin-vak

N.B.: je kunt ook mij een bericht sturen, ik stuur je het artikel met alle plezier toe.

 

Gerichte tips?

In het artikel staan een aantal algemene tips zoals bijvoorbeeld ‘Bodembedekkers voorkomen veel onkruid’, ‘Eén vogelvriendelijke eyecatcher zorgt voor leven in de tuin’ en  ‘Zorg dat er vanuit het huis zicht is op een plant of boom waar vlinders en vogels op af komen.’

Wil je tips die speciaal voor jullie en jullie tuin zijn?
Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend eerste gesprek. Dan bespreken we meteen mijn werkwijze bij het ontwerpen van jullie tuin.

2023-08-02T18:08:09+02:00

Vakantietijd!

Op vakantie?
Ga jij heerlijk op vakantie? Zorg dan dat je iemand hebt die tijdelijk je tuin wilt verzorgen. Af en toe een keertje sproeien, het gras maaien en uitgebloeide bloemen weghalen. Zo kom je na je vakantie toch thuis in een heerlijke tuin!

Hierbij een aantal vakantietuintips voor de tuinoppas, maar ook zomertuintips als je thuis blijft:

(meer…)

2023-06-26T14:07:23+02:00

Opfrisbeurt kinderopvang

Opfrisbeurt kinderopvangIs je kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang (bso) toe aan een opfrisbeurt?
Wil je dat deze meer aansluit op de jullie aanbod en visie?

Dan ben je bij mij op het juiste adres!

 

Vertaalslag

Ik maak de vertaalslag van jullie visie naar de inrichting van jullie groepsruimtes. Waar de kinderen optimaal kunnen spelen en worden gestimuleerd te ontwikkelen.

  • Is jullie locatie een onderdeel van een Integraal Kind Centrum (IKC) of brede school?
  • Zijn jullie een particuliere kinderopvang?
  • Of werken jullie volgens een bepaalde visie als Montessori, Reggio Emilia ed.?
  • Werken jullie met een VVE-programma?

Elke vorm heeft zijn eigen uitdagingen en vraagt een ander aanbod en inrichting van de ruimtes.

Door onderscheid te maken in aanbod wil je juist de goede uitstraling geven van jullie kinderdagverblijf/ buitenschoolse opvang (bso). Hier kan ik je bij helpen.

 

Werkwijze

Ik ga eerst in gesprek met jullie om te achterhalen wat jullie willen en wat de verwachtingen zijn. Naast het observeren van de ruimtes, zal ik ook de oudste kinderen betrekken. Ook zij worden  dus gehoord over wat ze graag willen.

Daarna ga ik aan de slag om met alle deze gegevens een mooi persoonlijk concept te maken voor jullie kinderopvang!

Wil je meer informatie of wil je dat ik vrijblijvend een keer langs kom?
Mail of bel me
, dan bekijken we wat ik voor jullie kan betekenen.

2023-05-17T15:33:11+02:00

Tuinindeling van essentieel belang

Wil jij een nieuwe tuin aanleggen of veranderen? Dan is een goede indeling van de tuin, net zo essentieel als een goede indeling van een woning.

Een goede indeling van de buitenruimte is een onderdeel van een fijne woon- en leefomgeving! De aankleding van de buitenruimte kan in fases, maar de ondergrond daarvan rust op een goede indeling.

indeling bloementuinDenk aan wat je doel is met je tuin: waar wil je zitten, relaxen, eten. Wat is de windrichting, waar zijn zon- en schaduwplekken, zichtlijnen, eyecatchers, storende elementen, schuur, dierenverblijf, kliko’s, speelplek voor kinderen ed. Allemaal zaken om rekening mee te houden. Maar vergeet ook de andere belangrijke aspecten niet bij de aanleg van je tuin, zoals beplanting, grondsoort, materialen, verlichting, onderhoud ed.

Kom jij er niet uit? Ik help je graag. www.plataan12.nl/contact

2023-05-06T11:43:55+02:00
Ga naar de bovenkant