Deze zomer nog genieten van vakantie in eigen tuin?

Deze zomer toch maar niet te ver weg of vakantie in eigen tuin?

Maar hoe kun je de tuin nu nog gezellig maken, zodat je toch een vakantiegevoel krijgt?

Wil jij tuinadvies/tuinstylingadvies laat het even weten. Ik maak een klein plannetje voor je, zodat je meteen aan de slag kunt. Dan kun jij deze zomer toch heerlijk genieten van een fijne vakantie in eigen tuin. (meer…)

2021-04-28T08:35:22+02:00

Tuintip: Gazon aanleggen / onderhouden

Het is nu de tijd om aan het gazon te denken:

  1. Zoals bijwerken graskanten, verticuteren/ beluchten met riek of vork je kan ook een verticuteermachine huren bij een bouwmarkt. Verticuteren doe je om het mos eruit te halen. Op die manier krijgt het bestaande gras meer lucht en ruimte om weer te groeien.
  2. Daarna de kale plekken inzaaien.
  3. Volgende stap kalk strooien (zeewierkalk), dit is voor een goede bodem.
  4. Als laatste het gras bemesten met organische mest voor een mooie, groene kleur en goede groei.
  5. Om een mooi gazon te behouden, kun je hierna om de 6 weken bemesten. En moet je er natuurlijk voor zorgen dat het gras niet uitdroogt.

Als dit allemaal goed is gegaan, (meer…)

2021-03-25T14:41:30+01:00

 Door sneeuw en vorst schade opgelopen?

Heeft de tuin door sneeuw en vorst schade opgelopen?

Misschien nu het moment om advies te vragen over beplanting of een nieuwe inrichting en/of indeling van de tuin. Dan kun je in de zomer weer van je tuin genieten.

Bel me voor advies. Dan kijken we hoe we jouw tuin(-plan) het beste aan kunnen pakken. Kijk op de website onder portfolio of tuinontwerp alvast voor inspiratie en mogelijkheden.

2021-02-19T10:54:16+01:00

Kijk nu naar je tuin en maak een logboekje

Januari is de perfecte maand om je tuin in te lopen en te kijken wat je er wilt veranderen in het voorjaar. Welke planten deden het afgelopen jaar goed en welke niet? Welke elementen voldoen in je tuin minder en welke wil je echt behouden.

Als je nu deze inventarisatie maakt kun je bij beter weer meteen aan de slag. Je kunt ook de zaden nu al bestellen, zodat je in het vroege voorjaar deze al kunt uitplanten. (meer…)

2021-01-11T12:37:12+01:00

Tips om thuis een heerlijke werkplek in te richten

Nu in deze rare tijden werken / studeren we veel vanuit huis. Dan is het fijn als je een prettig eigen hoekje / kamer hebt in je huis. Je wilt je toch concentreren op je werk of studie. Je huis is niet langer alleen een plek waar je privé tijd doorbrengt maar ook de plek waar je geld verdient. Dat vraagt om het inrichten van een goede werkplek!

(meer…)

2021-01-11T12:38:04+01:00

Tuinstyling advies

Nu, in deze coronatijd vertoeven we meer in onze woning en tuin. Door kleine ingrepen kun je je tuin ook in de herfst/winter aanpassen. Op die manier kun je straks, bij de eerste zonnestraaltjes, meteen genieten van je tuin.

Weet jij niet hoe?
Wat kan ik nu met een kleine tuin?
Wat kan ik veranderen in mijn tuin met een klein budget?

Wil je graag een tuinstyling advies en geen uitgebreid plan? Ook dan kom ik graag langs, zodat jij meteen in het voorjaar kunt genieten van je tuin.

Neem contact met me op voor meer informatie of een afspraak.

voor tuinadvies

Voor tuinadvies

Na tuinadvies

Na tuinadvies

2020-11-04T13:59:14+01:00

Heesters in pot planten

Heesters in pot kun je het hele jaar planten, mits het niet vriest.

Heb je grote aantallen nodig, bijvoorbeeld voor hagen, dan ben je goedkoper uit met planten met kale wortel of kluit. Dit kan  alleen in de herfst en winter, de periode dat de planten in rust zijn.

Dus denk je aan een nieuwe haag dan is het nu de tijd om daarover na te denken.

Advies nodig? Neem contact met me op.

2020-10-11T17:11:09+02:00

Tuinindeling van essentieel belang

Wil jij een nieuwe tuin aanleggen of veranderen? Dan is een goede indeling van de tuin, net zo essentieel als een goede indeling van een woning.

Een goede indeling van de buitenruimte is een onderdeel van een fijne woon- en leefomgeving! De aankleding van de buitenruimte kan in fases, maar de ondergrond daarvan rust op een goede indeling.

Denk aan wat je doel is met je tuin: waar wil je zitten, relaxen, eten. Wat is de windrichting, waar zijn zon- en schaduwplekken, zichtlijnen, eyecatchers, storende elementen, schuur, dierenverblijf, kliko’s, speelplek voor kinderen ed. Allemaal zaken om rekening mee te houden.

Kom jij er niet uit? Ik help je graag. www.plataan12.nl/contact

2020-09-06T19:54:57+02:00

Vakantietijd!

Ga je niet op vakantie en je wil toch een vakantiegevoel in je eigen tuin.  

Lekker buiten ontbijten. Samen een glas wijn drinken op je terras. Met het hele gezin in de tuin BBQ-en. Zwembadje in je tuin. Het kan allemaal in deze tijd van het jaar.

Als je toch weggaat, vergeet dan niet om een goede buur of lieve vriend te vragen om voor de tuin te zorgen. Je wilt natuurlijk niet dat je tuin bij je terugkomst half dood en verwilderd is. Om dat te voorkomen zijn hier onder enkele tips, zodat je na je vakantie ook nog van een mooie tuin kan genieten.

(meer…)

2020-07-27T10:20:52+02:00
Ga naar de bovenkant