KINDEROPVANG

Niet alleen particulieren willen een passende binnen- en buitenruimte. Ook op bijvoorbeeld een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang (BSO), school of Integraal KinderCentrum (IKC) is de binnen- en buitenruimte een toegevoegde waarde. Neem contact met mij op.

Invloed van ruimte

Een goed ingerichte ruimte bevordert het welbevinden, werkt inspirerend, geeft uitdaging tot ontdekken en spelen. Daardoor geeft het zelfvertrouwen aan kinderen zodat ze zich verder ontplooien.

Hierdoor ontstaat meer rust, ruimte en daardoor tijd. Pedagogisch medewerkers komen werkelijk toe aan het begeleiden van de kinderen. De werkdruk verbetert en geeft minder belasting voor de pedagogisch medewerkers.

De ruimte wordt het visitekaartje van de organisatie. Wie de ruimte binnenkomt ervaart een fijn welkom gevoel.  Voor ouders die een geschikte kinderopvang zoeken voor hun kind, telt een goed ingerichte ruimte zeker mee in hun keuzebepaling.

Randvoorwaarden en regels

Door mijn jarenlange ervaring in de kinderopvangbranche ben ik bekend met de (pedagogische) behoefte behorende bij jullie pedagogisch kader. Ook van de laatste randvoorwaarden en regels ben ik op de hoogte. Zo worden de knelpunten van de risico-inventarisatie veiligheid en gezondheid (RIE) en de sturingsinstrumenten ‘Kwaliteitskader Huisvesting Kinderopvang’ en ‘Kwaliteitskader Huisvesting PO’ meegenomen. Een ontwerp voor de kinderopvangbranche of het onderwijs voldoet derhalve altijd aan de geldende regels.

Medewerkers, ouders en kinderen worden betrokken bij het ontwerptraject door middel van diverse overlegvormen, zodat de verandering gedragen gaat worden  door alle betrokkenen.

Facilitair advies

Zelf geen facilitaire afdeling of medewerker in dienst? Ik adviseer jullie graag in de rechten en plichten betreffende huisvesting.

Meteen aan de slag

Kijk verder op deze website voor mijn werkwijze en reeds uitgevoerde projecten. Meteen aan de slag? Stuur me een bericht of pak de telefoon.

Buitenspeelruimte kinderopvang in Made

huisjes|kinderopvanginrichting|KDVinrichting|VVEinrichting|kinderopvanginterieur

Interieurontwerp-styling binnenruimte 3 + groep kinderopvang in Dongen

Interieurontwerp kinderdagverblijf

Opdracht: Maak van de ruimtes een huiselijke uitstraling met speelhoekjes en neem de voorschoolse educatie mee in de ruimtes. Waar kinderen en hun ouders graag verblijven. Kernwoorden puur, duurzaam en… Bekijk meer van dit project “Interieurontwerp-styling binnenruimte 3 + groep kinderopvang in Dongen”

Interieur kinderopvang, Kinderopvang

BSO Groepsruimte Flamingo

BSO Groepsruimte Flamingo

Opdracht om voor een buitenschoolse-opvang van 7 -12 jaar een fijne chill-ruimte te maken met verschillende hoeken. Hier kunnen de kinderen vanaf 7 jaar gamen, lezen, kletsen en spelletjes spelen. De ruimte creëert teven een thuisgevoel. De ruimte heeft daarnaast nog een andere functie. In de uren dat de BSO-kinderen niet aanwezig zijn, zal deze… Bekijk meer van dit project “BSO Groepsruimte Flamingo”

Interieur kinderopvang, Kinderopvang

Interieurontwerp-styling binnenruimte peuteropvang en BSO 4-5 jarigen kinderopvang in Dongen

huisjes|kinderopvanginrichting|KDVinrichting|VVEinrichting|kinderopvanginterieur

Opdracht: Maak van de ruimtes een natuurlijke en stoere uitstraling waar kinderen van 3 t/m 6 jaar kunnen spelen (peutergroep en… Bekijk meer van dit project “Interieurontwerp-styling binnenruimte peuteropvang en BSO 4-5 jarigen kinderopvang in Dongen”

Interieur kinderopvang, Kinderopvang

Buitenspeelruimte peutergroep in Dongen

Buitenspeelruimte peutergroep in Dongen na oplevering

Een ontwerpplan voor een buitenspeelruimte voor peutergroep bij een… Bekijk meer van dit project “Buitenspeelruimte peutergroep in Dongen”

Buitenruimte kinderopvang, Kinderopvang

Buitenspeelruimte kinderopvang in Gravenmoer

Buitenspeelruimte kinderopvang in Gravenmoer na

Opdracht. Geef het pand een goede PR-uitstraling en een buitenspeelruimte waar kinderen veilig kunnen spelen zoals fietsen, picknicken, zandbak, klauteren en zorg daarbij voor meer… Bekijk meer van dit project “Buitenspeelruimte kinderopvang in Gravenmoer”

Buitenruimte kinderopvang, Kinderopvang

Interieurontwerp-styling binnenruimtes met themaruimtes BSO in Dongen

gameruimte|bsoruimte|kinderopvanginterieur|BSOinterieur|buitenschoolseopvang-intrichting

Opdracht: Maak een stoere buitenschoolse opvang (BSO) waar verschillende thema activiteiten kunnen plaats… Bekijk meer van dit project “Interieurontwerp-styling binnenruimtes met themaruimtes BSO in Dongen”

Interieur kinderopvang, Kinderopvang

Multifunctionele buitenruimte Stamerpsgat

Buitenruimte Stampersgat

Buitenspeelplaats voor kinderen in de leeftijd van 0- 12 jaar; Veel natuurlijke elementen, makkelijk in onderhoud, overzichtelijk voor medewerkers en waar kinderen veel kunnen ontdekken, beleven en… Bekijk meer van dit project “Multifunctionele buitenruimte Stamerpsgat”

Buitenruimte kinderopvang, Kinderopvang

Buitenspeelruimte kinderopvang in Made

Buitenspeelruimte kinderopvang in Made

Buitenruimte met een natuurlijk uitstraling met speeluitdagingen waar jong en oud van kunnen… Bekijk meer van dit project “Buitenspeelruimte kinderopvang in Made”

Buitenruimte kinderopvang, Kinderopvang

Rustige huiselijke leefruimte BSO Berenkuil

Voor Buitenschoolse (BSO) Berenkuil was de opdracht om een rustige huislijke leefruimte te creëren waar verschillende leeftijdsgroepen van 4 t/m 12 jaar kunnen vertoeven. In deze opdracht is er gewerkt met duurzame, milieubewuste materialen. Er zijn natuurlijke kleuren gebruikt, zodat je echt in een bos verblijft en in een berenkuil vertoeft. De Berenkuil is gesitueerd… Bekijk meer van dit project “Rustige huiselijke leefruimte BSO Berenkuil”

Interieur kinderopvang, Kinderopvang

Interieurontwerp-styling binnenruimte peuteropvang in Raamsdonksveer

speelruimte peutergroep

Opdracht: Een vrolijke peuterruimte met de trend van nu. Ruimte indelen zodat er verschillende speelhoekjes… Bekijk meer van dit project “Interieurontwerp-styling binnenruimte peuteropvang in Raamsdonksveer”

Interieur kinderopvang, Kinderopvang

Natuurlijke speelruimte in Raamsdonksveer

Natuurlijke speelruimte Raamsdonksveer

Natuurlijke speelruimte in Raamsdonksveer waar kinderen heerlijk kunnen vertoeven tussen al het groen. Klimmen, klauteren, glijden, verstoppen en zoeken naar nieuw… Bekijk meer van dit project “Natuurlijke speelruimte in Raamsdonksveer”

Buitenruimte kinderopvang, Kinderopvang