OVER CAROLINE VAN GENNIP VAN PLATAAN12

Wie ben ik

Ik, Caroline van Gennip, ben tuin– & interieurontwerpster en eigenaar van ontwerpbureau PLATAAN12. Samen met mijn man woon ik Made, Noord-Brabant. We hebben twee dochters die inmiddels het huis hebben verlaten. Ook ben ik een trotse oma. Naast al deze familiare gezelligheid, houd ik ontzettend van mijn werk en ben ik ook daar dus heel graag mee bezig.

Al van jongs af aan ben ik bezig met tekenen/ontwerpen, met indelen en sfeer scheppen in ruimtes. Daarnaast ben ik met liefde voor de natuur groot gebracht.

Werkervaring in de kinderopvang

Na de middelbare school ben ik gaan studeren en werken als pedagogisch medewerkster/leidinggevende in de kinderopvang. Samen met een aantal andere dames heb ik een kinderopvangorganisatie opgezet. Ik ben hier begonnen als pedagogisch medewerker en daarna uitgegroeid tot directeur. In mijn diverse functies was ik verantwoordelijk voor de huisvesting. Ik zat daarom regelmatig met architecten rond de tafel om nieuwe locaties en bestaande gebouwen geschikt te maken voor kinderdagopvang, buitenschoolse opvang (BSO), peuteropvang, tussenschoolse opvang of IKC (Integraal Kind Centra).

Tuin– en interieurontwerper

Om mijn 2de passie op werkgebied een kans te geven, ben ik, na ± 30 jaar gewerkt te hebben in de kinderopvang, gaan studeren voor tuin- en interieurontwerper, . Ik werk graag met pure, natuurlijke en duurzame materialen, maar ik kijk vooral naar een juiste indeling, kleur en licht. Verder vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het vakgebied en bezoek daarom veel beurzen, workshops en lezingen.

PLATAAN12

Met mijn bedrijf PLATAAN12 wil ik graag mijn kennis en ervaring gebruiken om anderen een fijne leefomgeving te bieden. Een omgeving het woon-, speel- en werkplezier hoog in het vaandel staat. Dit door een sfeervol, uniek en verrassend ontwerp te maken.

Betekenis PLATAAN12:

Weet je dat de naam PLATAAN12 tweeledig is? PLATAAN12 staat niet alleen voor mijn woonadres. De Plataan staat symbool voor vreugde en inzicht en is een boom die veel gebruikt wordt bij mediterrane pleinen om schaduw te geven, maar ook sfeer en geborgenheid te bieden. De schors van de plataan verandert ieder seizoen van kleur en vorm, dus gaat met de tijd mee. Het getal 12 staat tenslotte voor perfectie.

Deze juiste mix wil ik bij ieder tuin– of interieurontwerp meenemen en geven. Een ontwerp dat uniek is en perfect past bij de woon- en/ of werksituatie.

Caroline van Gennip
Plataan12

Strakke tuin, Oosterhout

Strakke tuin, Oosterhout

Heb je een lange smalle tuin? Door de juiste indeling en lijnenspel van het ontwerp is deze tuin fictief groter… Bekijk meer van dit project “Strakke tuin, Oosterhout”

Particulieren, Tuinontwerp

Rustige huiselijke leefruimte BSO Berenkuil

Voor Buitenschoolse (BSO) Berenkuil was de opdracht om een rustige huislijke leefruimte te creëren waar verschillende leeftijdsgroepen van 4 t/m 12 jaar kunnen vertoeven. In deze opdracht is er gewerkt met duurzame, milieubewuste materialen. Er zijn natuurlijke kleuren gebruikt, zodat je echt in een bos verblijft en in een berenkuil vertoeft. De Berenkuil is gesitueerd… Bekijk meer van dit project “Rustige huiselijke leefruimte BSO Berenkuil”

Interieur kinderopvang, Kinderopvang

Precies wat ik wilde. Nu trots op mijn tuintje

Caroline kwam langs, luisterde, keek, stelde vragen, deed metingen en heel snel daarna kon ik aan de slag met het tuinontwerp. Een ontwerp wat precies paste bij mijn wensen en de mogelijkheden/beperkingen van mijn voortuin. En nu, een half jaar later, gaan de plantjes groeien en ben ik super trots op mijn tuintje! Dank zij… Bekijk meer van dit project “Precies wat ik wilde. Nu trots op mijn tuintje”

Carla Flipsen
Ervaringen, Particulieren, Review tuinontwerp particulieren, Tuinontwerp

Ideeen uitgewerkt in een duidelijk en overzichtelijk tuinplan

Caroline heeft ons heel goed geholpen met het uitwerken van onze ideeën voor ons tuin ontwerp. Het was duidelijk en overzichtelijk plan waardoor we zelf de tuin konden aanleggen. Op een paar kleine wijzigingen na (omdat het in de praktijk er beter uit zag) hebben we het gehele ontwerp aangehouden. Bedankt… Bekijk meer van dit project “Ideeen uitgewerkt in een duidelijk en overzichtelijk tuinplan”

Marlon en Sten
Ervaringen, Particulieren, Review tuinontwerp particulieren, Tuinontwerp

Natuurlijke strakke tuin

Natuurlijke strakke tuin

Het tuinplan van deze natuurlijke strakke tuin bestaat uit verschillende… Bekijk meer van dit project “Natuurlijke strakke tuin”

Particulieren, Tuinontwerp

Landelijke moderne tuin, Made

Landelijke moderne tuin met overkapping Made

Landelijke moderne tuin in Made met heesters/klimplanten die eetbare vruchten dragen zoals, druiven, appels, blauwe bosbessen ed. Een overkapping waar je kan BBQ en met een gezelschap goed kan… Bekijk meer van dit project “Landelijke moderne tuin, Made”

Particulieren, Tuinontwerp

Buitenspeelruimte peutergroep in Dongen

Buitenspeelruimte peutergroep in Dongen na oplevering

Een ontwerpplan voor een buitenspeelruimte voor peutergroep bij een… Bekijk meer van dit project “Buitenspeelruimte peutergroep in Dongen”

Buitenruimte kinderopvang, Kinderopvang

Multifunctionele buitenruimte Stamerpsgat

Buitenruimte Stampersgat

Buitenspeelplaats voor kinderen in de leeftijd van 0- 12 jaar; Veel natuurlijke elementen, makkelijk in onderhoud, overzichtelijk voor medewerkers en waar kinderen veel kunnen ontdekken, beleven en… Bekijk meer van dit project “Multifunctionele buitenruimte Stamerpsgat”

Buitenruimte kinderopvang, Kinderopvang

Mediterraanse tuin, Made

Mediterraanse tuin, Made

Van een kleine tuin een heerlijke ‘binnenplaats’ gemaakt; een Mediterraanse tuin in… Bekijk meer van dit project “Mediterraanse tuin, Made”

Denkt mee ‘out-of-the-box’

Onze tuin moest anders, dat wisten we. Maar hoe dan, dat was voor ons een groot vraagteken. Caroline heeft ons hierin goed geadviseerd en ‘out-of-the-box’ meegedacht. Het begon met een moodboard en een vragenlijstje. Caroline denkt hierbij graag met je mee. Na het bespreken van 3 conceptontwerpen werd ons uiteindelijke ontwerp volledig uitgewerkt, inclusief beplantingsplan.… Bekijk meer van dit project “Denkt mee ‘out-of-the-box’”

Caroline Bossers
Ervaringen, Review tuinontwerp particulieren

Achtertuin Bavel

Achtertuin Bavel 3

Heerlijke achtertuin in Bavel met vlakverdeling. Met een lounge gedeelte en een eetgedeelte. Door de ‘doorsteekjes’ lijken het verschillende kamers. Maar ze zijn toch volledig met elkaar verbonden. Het eetgedeelte heeft een schaduwdoek zodat er ook in de zomer heerlijk buiten gegeten kan… Bekijk meer van dit project “Achtertuin Bavel”

Particulieren, Tuinontwerp

Landelijke tuin, Wagenberg

Landelijke tuin, Wagenberg

Heerlijk genieten in deze landelijke tuin in… Bekijk meer van dit project “Landelijke tuin, Wagenberg”

Particulieren, Tuinontwerp

Woonkamer puur en natuurlijk

Woonkamer puur en natuurlijk

Eenheid van verschillende groenkleuren met natuurlijke materialen, zodat er rust en harmonie ontstaat in de… Bekijk meer van dit project “Woonkamer puur en natuurlijk”

Interieurontwerp, Particulieren

Woonkamer landelijk modern, Raamsdonksveer

Houten schuifdeur op ijzeren rails, grote ovale tafel met mooi industriële kuipstoelen. De lamp maakt het geheel… Bekijk meer van dit project “Woonkamer landelijk modern, Raamsdonksveer”

Interieurontwerp, Particulieren

Tuin strak met veranda, Etten-leur

Tuin strak met veranda Etten-leur 8

Onderhoudsvriendelijke tuin. Deze strakke en onderhoudsvriendelijke tuin heb ik in opdracht ontworpen voor een klant in Etten-Leur. De vraag was; ‘Wij willen genieten op een overdekt terras en uitzicht hebben op de tuin. In de tuin willen we ook graag een terras in de zon en met zicht op een waterpartij. Graag willen we ook… Bekijk meer van dit project “Tuin strak met veranda, Etten-leur”

Particulieren, Tuinontwerp

Modern/strak interieur in Oosterhout

Modern/strak interieur in Oosterhout

Interieurontwerp voor een sportief gezin, die van kleur houden en van strakke… Bekijk meer van dit project “Modern/strak interieur in Oosterhout”

Interieurontwerp, Particulieren

Tuinborder

tuinborder

Een tuinborder? Een buxusrand kan je ook goed vervangen door een mooie rand met… Bekijk meer van dit project “Tuinborder”

Particulieren, Tuinontwerp

Dankzij de hulp van Caroline hebben we nu een prachtige beleeftuin

Wij zijn erg tevreden over het ontwerp en de begeleiding van Plataan 12. Dankzij de hulp van Caroline hebben we nu een prachtige beleeftuin, met mooie planten die vlinders en bijen aantrekken, een moes- en kruidentuin en siergrassen. Kortom er is altijd wat te beleven in onze tuin en genieten natuurlijk ook. Nicolle Bogers De… Bekijk meer van dit project “Dankzij de hulp van Caroline hebben we nu een prachtige beleeftuin”

Ervaringen, Particulieren, Review tuinontwerp particulieren, Tuinontwerp

Prachtige beleeftuin

Wij zijn erg tevreden over het ontwerp en de begeleiding van Plataan 12. Dankzij de hulp van Caroline hebben we nu een prachtige beleeftuin, met mooie planten die vlinders en bijen aantrekken, een moes- en kruidentuin en siergrassen. Kortom er is altijd wat te beleven in onze tuin en genieten natuurlijk… Bekijk meer van dit project “Prachtige beleeftuin”

Nicole Bogers
Ervaringen, Particulieren, Review tuinontwerp particulieren, Tuinontwerp

Tuin lijkt veel groter!

Caroline heeft ons geweldig geholpen met het ontwerpen van onze voortuin! Het resultaat mag er zijn, de tuin lijkt veel groter met leuke details en mooie planten. Ze denkt met je mee en we zijn er blij… Bekijk meer van dit project “Tuin lijkt veel groter!”

Ignaz Maarse
Review tuinontwerp particulieren, Tuinontwerp

Interieurontwerp-styling binnenruimte peuteropvang en BSO 4-5 jarigen kinderopvang in Dongen

huisjes|kinderopvanginrichting|KDVinrichting|VVEinrichting|kinderopvanginterieur

Opdracht: Maak van de ruimtes een natuurlijke en stoere uitstraling waar kinderen van 3 t/m 6 jaar kunnen spelen (peutergroep en… Bekijk meer van dit project “Interieurontwerp-styling binnenruimte peuteropvang en BSO 4-5 jarigen kinderopvang in Dongen”

Interieur kinderopvang, Kinderopvang

BSO Groepsruimte Flamingo

BSO Groepsruimte Flamingo

Opdracht om voor een buitenschoolse-opvang van 7 -12 jaar een fijne chill-ruimte te maken met verschillende hoeken. Hier kunnen de kinderen vanaf 7 jaar gamen, lezen, kletsen en spelletjes spelen. De ruimte creëert teven een thuisgevoel. De ruimte heeft daarnaast nog een andere functie. In de uren dat de BSO-kinderen niet aanwezig zijn, zal deze… Bekijk meer van dit project “BSO Groepsruimte Flamingo”

Interieur kinderopvang, Kinderopvang

Tuin met zwembad

tuin met zwembad

De klant had al jaren een opbouw zwembad in hun tuin staan en de tuin was altijd al een doorn in het oog. Ze wisten niet wat ze ermee aan moesten. Ze wilden wel graag de trampoline behouden voor hun kinderen en ook het zwembad. Al… Bekijk meer van dit project “Tuin met zwembad”

Particulieren, Tuinontwerp

Interieurontwerp-styling binnenruimte 3 + groep kinderopvang in Dongen

Interieurontwerp kinderdagverblijf

Opdracht: Maak van de ruimtes een huiselijke uitstraling met speelhoekjes en neem de voorschoolse educatie mee in de ruimtes. Waar kinderen en hun ouders graag verblijven. Kernwoorden puur, duurzaam en… Bekijk meer van dit project “Interieurontwerp-styling binnenruimte 3 + groep kinderopvang in Dongen”

Interieur kinderopvang, Kinderopvang

Landelijke strakke tuin, Made

Landelijke strakke tuin in avond Made

Genieten in alle hoeken van de tuin van het buiten leven. Vanuit de woonkamer is de tuin een geheel met de… Bekijk meer van dit project “Landelijke strakke tuin, Made”

Particulieren, Tuinontwerp

Buitenspeelruimte kinderopvang in Made

Buitenspeelruimte kinderopvang in Made

Buitenruimte met een natuurlijk uitstraling met speeluitdagingen waar jong en oud van kunnen… Bekijk meer van dit project “Buitenspeelruimte kinderopvang in Made”

Buitenruimte kinderopvang, Kinderopvang

Strakke landelijke tuin met zwembad

Zwembad strakke landelijke tuin

Voor deze tuin was de opdracht om een tuinontwerp te maken waar een professioneel zwembad van 10 meter bij 4 meter in verwerkt kon worden. Graag in een sfeer dat je op vakantie bent in je eigen tuin. Diversen terrassen om te eten, zonnen en te loungen en dit graag zonder inkijk van de directe… Bekijk meer van dit project “Strakke landelijke tuin met zwembad”

Particulieren, Tuinontwerp

Afscheiding keuken-woonkamer, Breda

Afscheiding keuken woonkamer

Er is weinig nodig om een mooi geheel te krijgen tussen keuken en woonkamer. Dit fotobehang zegt al genoeg en is een eye-catcher voor het… Bekijk meer van dit project “Afscheiding keuken-woonkamer, Breda”

Interieurontwerp, Particulieren

Woonkamer industrieel, Breda

Woonkamer industrieel Breda na

Van ‘kinder’ woonkamer naar een stoere volwassen… Bekijk meer van dit project “Woonkamer industrieel, Breda”

Interieurontwerp, Particulieren

Landelijke tuin, Waspik

Landelijke tuin, Waspik

Deze landelijke tuin in Waspik sluit aan op het poldergebied. Tuin is aangelegd met natuurlijke materialen en met veel… Bekijk meer van dit project “Landelijke tuin, Waspik”

Particulieren, Tuinontwerp

Samen met Caroline zijn we, stap voor stap, tot een prachtig resultaat gekomen.

Onze tuin was hard aan verandering toe. We hadden met name behoefte aan een plek waar we uit de zon kunnen zitten, derhalve Caroline benaderd. Hier hebben we geen seconde spijt van gehad! Samen met Caroline zijn we, stap voor stap, tot een prachtig resultaat gekomen. We hebben onze schaduwplek middels een overkapping gekregen. De… Bekijk meer van dit project “Samen met Caroline zijn we, stap voor stap, tot een prachtig resultaat gekomen.”

Jeanne van Gils

Natuurlijke speelruimte in Raamsdonksveer

Natuurlijke speelruimte Raamsdonksveer

Natuurlijke speelruimte in Raamsdonksveer waar kinderen heerlijk kunnen vertoeven tussen al het groen. Klimmen, klauteren, glijden, verstoppen en zoeken naar nieuw… Bekijk meer van dit project “Natuurlijke speelruimte in Raamsdonksveer”

Buitenruimte kinderopvang, Kinderopvang

KDV Tijgertje van 0-4 jaar

Een kleinschalige kinderopvang met 1 groep van 0-4 jaar. Waar kinderen in eigen tempo en op hun eigen manier kunnen ontwikkelen en ontdekken. Duurzaamheid, natuur en gezondheid spelen een grote rol hierin. Kinderen horen zich veilig en vertrouwd te voelen in de groep. In deze verticale groep is het belangrijk om rekening te houden met… Bekijk meer van dit project “KDV Tijgertje van 0-4 jaar”

Interieurontwerp-styling binnenruimtes met themaruimtes BSO in Dongen

gameruimte|bsoruimte|kinderopvanginterieur|BSOinterieur|buitenschoolseopvang-intrichting

Opdracht: Maak een stoere buitenschoolse opvang (BSO) waar verschillende thema activiteiten kunnen plaats… Bekijk meer van dit project “Interieurontwerp-styling binnenruimtes met themaruimtes BSO in Dongen”

Interieur kinderopvang, Kinderopvang

Landelijke tuin in Breda

Landelijke tuin in Breda

Landelijke tuin in Breda. Alle seizoenen beleving in de… Bekijk meer van dit project “Landelijke tuin in Breda”

Particulieren, Tuinontwerp

Moderne tuin, Oosterhout

Moderne tuin Oosterhout

Onderhoudsvriendelijke moderne tuin in Oosterhout. Strakke tuin met speelse… Bekijk meer van dit project “Moderne tuin, Oosterhout”

Particulieren, Tuinontwerp

Natuurlijk- strakke tuin met speelelementen voor de kinderen in Raamsdonksveer

Natuurlijk- strakke tuin in Raamsdonksveer

Tuinontwerp in verschillende niveaus met een natuurlijke maar toch strakke uitstraling. De trend van… Bekijk meer van dit project “Natuurlijk- strakke tuin met speelelementen voor de kinderen in Raamsdonksveer”

Particulieren, Tuinontwerp

Buitenspeelruimte kinderopvang in Gravenmoer

Buitenspeelruimte kinderopvang in Gravenmoer na

Opdracht. Geef het pand een goede PR-uitstraling en een buitenspeelruimte waar kinderen veilig kunnen spelen zoals fietsen, picknicken, zandbak, klauteren en zorg daarbij voor meer… Bekijk meer van dit project “Buitenspeelruimte kinderopvang in Gravenmoer”

Buitenruimte kinderopvang, Kinderopvang

Voortuin Bavel met verdiept fietsenhok en sedumdak

Sedumdak in bloei

Voortuin in Bavel met verdiept fietsenhok. Door het sedumdak heeft het fietsenhok een natuurlijke uitstraling. De beukenhaag eromheen gaat ervoor zorgen dat de fietsen nagenoeg niet meer opvallen. Door het gebruik van veel bodembedekkers vraagt de tuin weinig… Bekijk meer van dit project “Voortuin Bavel met verdiept fietsenhok en sedumdak”

Particulieren, Tuinontwerp

Woonkamer landelijk, Made

Woonkamer landelijk zithoek Made

Het behang met het melkmeisje van Vermeer maakt de woonkamer tot een sfeervol geheel. De shutters dimmen het zonlicht bij hoog zomer en s’avonds dienen ze als afsluiting van het… Bekijk meer van dit project “Woonkamer landelijk, Made”

Interieurontwerp, Particulieren

Klassieke tuin, Waalwijk

Klassieke tuin, Waalwijk

Tuin met een klassieke uitstraling. Vanuit het huis gelijk in een oase stappen van veel kleurige bloeiende heesters en vaste… Bekijk meer van dit project “Klassieke tuin, Waalwijk”

Particulieren, Tuinontwerp

Indeling voor keuken en woonkamer, Made

Ontwerp indeling keuken en woonkamer Made

Een grote ruimte toch sfeervol maken kan door een stalen pui te plaatsen op de juiste plaats. Zo creëer je  een gezellig eethoek en… Bekijk meer van dit project “Indeling voor keuken en woonkamer, Made”

Interieurontwerp, Particulieren

Landelijke tuin in Waspik

Landelijke tuin in Waspik

Landelijke tuin in Waspik. In het ontwerp is rekening gehouden dat je via deze tuin naar achteren kan lopen naar de… Bekijk meer van dit project “Landelijke tuin in Waspik”

Particulieren, Tuinontwerp

Ibiza- strand tuin in Raamsdonksveer

Ibiza- strand tuin in Raamsdonksveer

Ibiza- strand tuin in Raamsdonksveer; het ontwerp geeft je het gevoel dat je vanuit je woning zo naar een strandtent loopt die achterin de tuin… Bekijk meer van dit project “Ibiza- strand tuin in Raamsdonksveer”

Particulieren, Tuinontwerp

Interieurontwerp-styling binnenruimte peuteropvang in Raamsdonksveer

speelruimte peutergroep

Opdracht: Een vrolijke peuterruimte met de trend van nu. Ruimte indelen zodat er verschillende speelhoekjes… Bekijk meer van dit project “Interieurontwerp-styling binnenruimte peuteropvang in Raamsdonksveer”

Interieur kinderopvang, Kinderopvang