Hergebruik van materialen en beplantingJe bent handig en je wilt de tuin veranderen, maar dan wel met de huidige, goede materialen en planten. Hoe kun je dit het beste aanpakken om zodanig een andere tuin van te maken, terwijl je toch de meeste materialen hergebruikt? Er zijn talloze opties, maar wat past nu bij jouw levensstijl en je woning?  Een goed doordacht tuinplan is het halve werk en door hergebruik kostenbesparend, milieuvriendelijk en duurzaam.

Stel jezelf eerst een aantal vragen

Voordat je een tuinplan maakt zal je jezelf enkele vragen moeten stellen om te bepalen wat je in een tuin wilt en welke sfeer je graag wilt beleven in je tuin. Bekijk daarna welke aanwezige materialen en planten je kunt hergebruiken en/of iets anders van kunt maken. Bijvoorbeeld van verschillende betontegels kun je een stapelmuurtje maken, zodat je een schuilplaats creëert voor insecten en vlinders. Of van oude schuttingdelen een vogelhuisje maken. Probeer zoveel mogelijk materialen en planten te hergebruiken, zodat je zo weinig mogelijk hoeft af te voeren. Je kunt overige planten ook weggeven aan anderen die daar ruimte voor hebben.

Past het allemaal wel?

Het zou ook mooi zijn om de oude materialen te hergebruiken of iets anders mee te doen. Maar bedenk ook ‘Past dit allemaal wel in de tuin wat ik allemaal voor ogen heb?’ Er zijn zoveel aspecten waar je rekening mee moet houden dat je het soms niet meer weet. Alleen een ding weet je wel zeker. Je bent handig en je hebt ook eventueel hulp van familie of vrienden.

Ik sta voor je klaar

Als je hulp nodig hebt bij het veranderen en verduurzamen van je tuin, dan sta ik voor je klaar. Ik geef advies of maak een tuinplan die past bij jouw leefstijl en waar jij gelukkig van wordt. Door samen eerst je wensen door te bespreken, ga ik aan de slag voor je. We beginnen eerst met schetsen te maken die we samen bespreken en waar één definitief tuinplan uit komt. Deze ga ik verder uitwerken wat jij nodig mocht hebben zoals een materialenplan, verlichtingsplan, beplantingsplan met onderhoudsschema.  Als je wilt, help ik je ook om verder door het proces te leiden.

Kennismaken?

Wil je eens een keer kennismaken en weten wat de kosten hiervan zijn? Dan kom ik graag vrijblijvend een keer bij je langs en dan kijken we samen wat jij nodig hebt om jouw duurzame droomtuin te realiseren.

Je kunt me bereiken op: 06 48363863 of kijk op de website van www.plataan12.nl/tuinontwerp