Januari is de perfecte maand om je tuin in te lopen en te kijken wat je er wilt veranderen in het voorjaar. Welke planten deden het afgelopen jaar goed en welke niet? Welke elementen voldoen in je tuin minder en welke wil je echt behouden.

Als je nu deze inventarisatie maakt kun je bij beter weer meteen aan de slag. Je kunt ook de zaden nu al bestellen, zodat je in het vroege voorjaar deze al kunt uitplanten.


logboek tuinTip: leg een logboekje aan voor je tuin.

Op een maandkalender kun je veel kwijt. Noteer welke bomen, heesters en klimplanten je in welke maand het beste kunt snoeien. Welke maand bemesten en welke soort bemesting van de planten. Wanneer gras maaien, bemesten, verticuteren, inzaaien en bekalken. Welke maand de vijverbodem schoonmaken, waterpomp nazien, waterhardheid controleren, zuurstof-/ waterplanten aanplanten of snoeien e.d.

Je kunt in het logboek ook gegevens inplakken, foto’s van je tuin, zodat je een tuindagboek krijgt van je eigen tuin. Heel handig om zo een functioneel draaiboekje te krijgen van je tuin.

Advies nodig?

Kom je er niet uit, wil je je tuin zodanig veranderen dat je advies kunt gebruiken? Neem dan contact op met www.plataan12.nl/contact wie weet wat we voor je kunnen betekenen.