beplantingsplan tuinontwerpJe wilt zelf je tuin aanleggen omdat je het leuk vindt om te tuinieren of je wilt juist kosten besparen in deze dure tijden. Maar hoe en waar moet je nu beginnen en hoe ga het aanpakken?

Het is geen probleem als je een goed uitgedacht plan hebt. Je kunt dan zelf aan de slag of met hulp van vrienden, familie en misschien een klein beetje van een professional.

 

Wat heb je nodig voor een goed uitgedacht tuinplan:

Wat wil je in de tuin, wat zijn je wensen?

* Indeling

Een juiste indeling van de tuin en deze op maat ingetekend. Bij een indeling let je niet alleen op je wensen, maar ook op de zon/schaduw in de tuin, juiste verhouding, juiste ruimte voor je tuinmeubilair, verlichting, ruimte voor beplanting e.d.

* Materialen

Daarna ga je pas kijken, wat heb ik nodig voor materialen zoals voor de bestrating, schutting, en evt. voor de overkapping/ pergola e.d.  Ga je dit zelf doen of heb je hulp van vrienden of familie? Heb je geen hulp, dan kun je altijd een stratenmaker of timmerman inhuren.

* Beplanting

Welke beplanting heb je nodig. Kijk waar de planten komen in de zon, gedeelte zon, schaduw. Welke grondsoort heeft je tuin? Is het droge of natte grond? Wil je een vier seizoenen tuin, dus elke seizoen bloeiende planten. Wil je een groenblijvende tuin? Van welke soort planten houd je? Welke kleuren? Daar komt nog bij dat je ook op de hoogte van de planten moet letten om diepte in de tuin te creëren.

* Onderhoud

Wat voor onderhoud vraagt de tuin?

Is jouw plan onderhoudsvriendelijk? Of vraagt het juist veel onderhoud hoe je het plan hebt gemaakt? Weet jij hoe je de planten moet onderhouden? Snoeien ed.?

Een goed plan voorkomt ergernis

materialenplan tuinontwerpBest veel wat er wordt gevraagd en heb je hier de juiste inzichten in? Of wil je gewoon aan de slag met de tuin zelf? Dan kan ik je het voortraject uit handen nemen en een goed onderbouwd ontwerp voor je maken met juiste indeling, materialenplan, beplantingsplan met onderhoud en eventueel verlichtingsplan ed.. Met jouw wensen en in jouw stijl. Het scheelt veel irritaties en denkwerk. Heb je geen goed plan, dan blijft de tuin ergernis opleveren en je blijft veranderen wat iedere keer weer veel geld kost.

Met een doordacht tuinontwerp is het voorwerk al gedaan, zodat je meteen aan de slag kunt met de aanleg van jouw tuin en een voldaan gevoel krijgt en kunt genieten van je eigen gemaakte tuin.

Wil je meer weten, ik kom graag gratis bij je langs om te vertellen wat ik voor je kan betekenen en hoe mijn werkwijze is. Neem hiervoor contact met mij op.