De werkwijze om tot een goed tuinontwerp te komen, is in de eerste plaats: luisteren.

In een kennismakingsgesprek bij jullie thuis vertel ik hoe ik te werk ga en wil ik graag van jullie weten wat jullie wensen zijn en kan ik de bestaande tuin zien. Dit eerste gesprek is geheel vrijblijvend en dus gratis.

Nadat jullie akkoord zijn met de offerte voor het maken voor een tuinontwerp, ga ik de tuin inmeten en neem ik nog een vragenlijstje met jullie door.

 

Schetsontwerp en moodboard

Hierna ga ik aan de slag en maak ik 2 à 3 schetsontwerpen en een moodboard. In het volgende overleg gaan we samen in gesprek wat jullie van het ontwerp vinden wat jullie nog willen veranderen. De schetsontwerpen en het moodboard laat ik bij jullie achter. Na een week zal ik bellen welke keuze van de schetsontwerpen het is geworden en welke eventuele veranderingen in het ontwerp nog meegenomen dienen te worden.

Definitief ontwerp, materiaalplan en eventueel beplantingsplan

Daarna maak ik een definitief ontwerp met een werktekening van een plattegrond op schaal met bijbehorende globale materialenplan. Als jullie willen dat ik ook een beplantingsplan erbij maak, krijgen jullie van mij ook een volledig beplantingsplan met een gratis plantenlijst incl. onderhoud.

 

Aanleggen tuin

Als het definitieve tuinontwerp klaar is, kom ik deze brengen in een overzichtelijke presentatiemap en overleggen we samen verder de aanpak van het aanleggen van de tuin. Welke personen/bedrijven zijn er nodig om de tuin te realiseren en eventueel kan ik voor verdere contacten zorgen en eventuele offertes aanvragen.

Een goed onderbouwd tuinontwerp is van belang om jaren te genieten van een tuin die bij jullie wensen en situatie past.