De vloer is de basis van elk interieur. Of je nou op kamers gaat wonen, je eerste huis koopt of verhuist naar een appartement als de kinderen de deur uit zijn, het interieurontwerp begint met het kiezen van de vloerbedekking. Het is sfeerbepalend maar moet tegelijkertijd aan allerlei eisen voldoen. Hierbij onder een overzicht van de laatste modetrends:

Puur natuur:
Hout op de vloer is nooit uit de mode geraakt, maar is wel onderhevig aan trends. De planken mogen er nu weer als echt hout uit zien, waarbij een matte afwerking een vereiste is, hout glimt immers niet van nature, het behoud zo zijn stoere en rauwe karakter. Zelfs de visgraat, maar dan niet glimmend is helemaal terug van weg geweest.

Steengoed:
Beton, leisteen en marmer zijn favoriet in de hedendaagse woonmodetrends. In de architectuur en in het interieur zijn deze pure en luxe materialen overal te zien.

Languit op de grond
We zijn gek op zacht! Op de verschillende internationale beurzen is de belangstelling voor zachte vloerbedekking overweldigend. Ook trendsetters gaan voor soft en stofferen hun huis ‘wall-to-wall’ met tapijt.
In een interieurontwerp met vlakke harde vloeren mag een vloerkleed niet ontbreken. Het verbindt losse elementen optisch met elkaar en zorgt voor een huiselijke sfeer. In grote ruimtes met veel gladde en harde materialen heeft een zachte vloer bovendien een positief effect op de akoestiek.