Vorige week is de zomer begonnen in Nederland! Hier in Nederland kan het weer van de ene naar de andere dag veranderen; van regen naar zonneschijn met tropische temperaturen.

Als ik aan de zomer denk, denk ik aan warme zomeravonden waarbij je in de buitenlucht lang kunt natafelen en genieten van bezoek en heerlijk eten.

En dan vooral natafelen in een mooie weelderige zomertuin vol met planten en ingericht met natuurlijke materialen zoals hout, riet, leisteen en linnen en een mooi gedekte tafel waar je heerlijk aan kan eten en na borrelen. Hoe creëer je dat sfeertje toch?

Tip: Zorg dat de tuinplanten er goed verzorgd uitzien.

  • Heb je gaten in je border? Vul deze aan met bodembedekkers, siergrassen of kleurrijke vaste planten. Gebruik daarbij kleuren die aansluiten bij je andere vaste planten en heesters.
  • Je kunt je terras ook aanvullen met mooie potten met siergrassen erin. Verlichting met priklampjes, kaarsen of lampjes op zonne-energie.
  • Is de tafel te klein voor een groot gezelschap? Gebruik dan schragen met een blad erop, kan ook een oude binnendeur zijn. Een Mooi tafelkleed erop en verder aankleden met glaswerk en servies dat op elkaar is afgestemd. Dit kan door dezelfde tinten servies te gebruiken, maar deze mogen wel verschillend van vorm zijn.
  • Wil je een mediterrane sfeer creëren? Gebruik dan warme aardetinten zoals terracotta, oker, olijfgroen, fuchsia kleuren, deze morgen wel door elkaar.
  • Vergeet niet verder aan te kleden met glazen flesjes met veldbloemen erin of één bloemtak met wat gipskruid of siergras.

Laat de zomer maar komen met de warme zomeravonden!

Wil jij nog tips voor de aankleding van je tuin? Wie weet kan PLATAAN12 je daarbij helpen.

PLATAAN12 wenst je een fijne en zonnige zomer toe met heel veel prachtige zomeravonden.