Nieuwbouwhuis gekocht! Ten eerste gefeliciteerd met jullie nieuwe woning! Lekker alles opnieuw inrichten.

Je gedachten gaan eerst naar de binnenkant van het huis. Zodra dit allemaal op orde is, wordt er gekeken naar de tuin. Vaak een ondergeschoven kindje dus, maar zeker niet minder belangrijk! De tuin kan een verlengstuk zijn van je woning. Vooral nu we steeds meer te maken hebben met warme zomers.

 

Waar te beginnen?

De tuin van je nieuwbouwhuis is nog niet om aan te zien. En vooral al dat zand, dat loop je zo mee naar binnen. Het is één hoop zand, waar ga je beginnen? Misschien heb je al ideeën wat je in je tuin wilt. Maar waar en welke materialen en planten? Geen idee. Je wilt ook nog een beetje een onderhoudsvriendelijke tuin of juist met veel groen en met een klein moestuintje. Misschien gaan je gedachten uit naar een Ibiza-tuin of vooral een tuin waar de kinderen heerlijk in kunnen spelen.

 

Dit is een goed begin.

Zodra je weet wanneer de oplevering is van je huis en je weet wat voor soort inrichting je je huis wilt geven, is het ook tijd voor de tuin. Ga eerst eens rustig zitten om te bedenken wat je wilt met je tuin. Nog beter is het om een tuinontwerper in de hand te nemen. Deze ontlast jou en kan jouw wensen omzetten in een goed en uniek ontwerp. Denk hierbij aan terras, overkapping, wat voor soort materialen, soort bestrating, beplanting, verlichting e.d.

 

Zelf aanleggen.

Juist als je zelf de tuin aan wilt leggen, neemt het met een tuinontwerper veel minder tijd en denkwerk in beslag. Je verdient het dubbel en dwars terug. Er wordt ook gekeken welk budget er beschikbaar is en of je de tuin bijvoorbeeld in fases aan wilt leggen. Door er vooraf goed over na te denken, kun je de tuin meteen goed aanleggen.

Ben je niet zo handig? Dan kunnen we altijd een stratenmaker, timmerman of hovenier inschakelen. Ook hier heb ik als tuinontwerper tips voor.

Kijk voor meer tips een verder op mijn website, bijvoorbeeld hier: https://plataan12.nl/werkwijze-tuinontwerp