Weet je niet wat je moet vragen of kan geven? Een tuinagenda of tuinkalender is altijd handig voor iemand die van tuinieren houdt of juist niet weet wat hij of zij in de tuin kan doen.

Alles op een rijtje

In een tuinagenda of -kalender vind je alle tuinklussen per maand op een rij, zodat je precies weet wat er moet gebeuren in de tuin. Alles staat overzichtelijk al aangegeven en eventuele eigen notities kun je aanvullen. Zo weet je wanneer het juiste moment is om te zaaien, planten, snoeien en bemesten van de tuin.

Plant of snoei je te vroeg? Dan kan dit de planten enorme schade opleveren. In de tuinagenda/tuinkalender zie je ook wanneer je kunt beginnen met gras maaien, bemesten, verticuteren, inzaaien en bekalken. Wanneer en welke bloembollen in de grond en uit de grond gehaald kunnen worden. Welke maand de vijver de vijverbodem schoonmaken, waterpomp nazien, waterhardheid controleren, zuurstof-/ waterplanten aanplanten e.d. Alles op zijn tijd dus!

Een echt tuindagboek

Je kunt ook noteren welke planten je wilt vervangen omdat ze het niet goed doen en welke planten je juist in de tuin wilt planten.

In de tuinagenda/kalender kun je ook bijvoorbeeld foto’s van de tuin plakken, zodat het een echt tuindagboek wordt. Een tuinagenda of tuinkalender is daarom altijd een leuk cadeau om te geven of eentje voor jezelf vragen is ook een aanrader.

Ook voor hen zonder groene vingers

Iedere tuinliefhebber is er blij mee of juist voor degene zonder groene vingers die weten waar ze aan toe zijn. Doe er nog een paar leuke tuinhandschoenen en een klein harkje bij en je hebt een top pakket!

Veel plezier met geven of met krijgen 🙂

 

Nog geen tuinideeën nodig? Kijk eens in mijn portfolio voor inspiratie.